«Πέτυχε» η διαμαρτυρία γονέων στο 2ο Δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας

by admin

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης, γονείς και κηδεμόνες μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας με αφορμή τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Στη συγκέντρωση παρέστη σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Ηρακλείου Γ. Χατζηγεωργίου ενώ από πλευράς του Δήμου Μαλεβιζίου παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Μαρίνα Βογιατζή και Τεχνικών Έργων Άρης Σαλούστρος ενώ το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μενέλαος Σκουλούδης.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Νίκος Ζαμπετάκης δήλωσε ότι το σχολείο είναι ξεχασμένο από το Δήμο και υπό κατάρρευση με τις φθορές και τις ζημιές να έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα που οξύνονται με κάθε βροχή η οποία εισρέει στο σχολείο. Ανέφερε πως οι τουαλέτες είναι σε πολύ κακή κατάσταση και το πάτωμα έχει σαπίσει με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην πηγαίνουν στην τουαλέτα περιμένοντας το μεσημέρι για να πάνε στα σπίτια τους.

Ο κ. Χατζηγεωργίου από την πλευρά του δήλωσε πως ο κόσμος είναι στο ίδιο έργο θεατές με σχολεία που καταρρέουν και με υπερπληθυσμό μαθητών, σημειώνοντας πως ζούμε το “χρυσό αιώνα του τσίγκου”, υλικό με το οποίο όπως δήλωσε συνήθως κτίζονται και εγκαινιάζονται αίθουσες. Ανέφερε επίσης πως τα τελευταία είκοσι χρόνια οι αρμόδιες υπηρεσίες νίπτουν τας χείρας τους και πετούν η μία υπηρεσία το μπαλάκι στην άλλη.

Ο κ. Σαλούστρος από την πλευρά του δήλωσε ότι αναλαμβάνει ο δήμος την ευθύνη για τη διαχείριση του προβλήματος και πως με την ψήφιση του προϋπολογισμού τα πράγματα θα μπουν σε μια τροχιά υλοποίησης. Τόνισε πως όλα είναι έτοιμα για να κατασκευαστούν οι τουαλέτες από μηδενική βάση τις διακοπές του Πάσχα. Την ίδια δέσμευση εξέφρασε και η κ. Βογιατζή τονίζοντας πως ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε λίγες μέρες πριν.

Οι παριστάμενοι γονείς εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της πτώσης σοβάδων και των άλλων ζημιών και σημείωσαν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους ενώ ο κ. Ζαμπετάκης δήλωσε πως για πολύ καιρό το πρόβλημα με τις κατεστραμμένες τουαλέτες έχει μείνει χωρίς λύση καθώς και ότι ο υπάρχων προϋπολογισμός του Δήμου για επισκευές και επιδιορθώσεις ζημιών σε ολόκληρο το Δήμο δεν επαρκεί ούτε κατ’ ελάχιστον.

Ο σύλλογος και οι γονείς ζήτησαν επιτακτικά τη σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου για να συζητηθεί το θέμα επίσημα και να λάβει θέση και η αντιπολίτευση, χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής δεσμεύτηκαν να φέρουν το θέμα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το ταχύτερο δυνατόν.

πηγή: patris.gr

⭐️Ακολουθήστε τη σελίδα μας:
facebook: https://www.facebook.com/zerotoeighteengr
Ιnstagram: https://www.instagram.com/zerotoeighteengr/
YouTube: www.youtube.com/@Zerotoeighteen
Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/518079

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter για νέες αναρτήσεις και συμβουλές.

Copyright @2022 – Zero to eighteen. All rights reserved.