Αυγοφέτες με τσουρέκι – Ένα απολαυστικό πρωϊνό

by admin

Αν κάποιο από τα τσουρέκια μας μπαγιατεύσει, το αξιοποιούμε σε ένα απλό αλλά γευστικότατο πρωϊνό και σνακ.

5′ προετοιμασία

20′ τηγάνισμα

Σύνολο: 25′

Υλικά

Μερίδες: Για 10 φέτες

  •  10 φέτες τσουρέκι μπαγιάτικο, πάχους περίπου 1,5 εκ.
  •  3 αυγά
  •  200 ml φρέσκο γάλα
  •  4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη για πασπάλισμα
  •  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αυγοφέτες με τσουρέκι, χτυπάμε, σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά και το γάλα.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο περίπου 2 εκ. πάνω από τον πάτο του σκεύους, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Βουτάμε 1 φέτα τσουρεκιού στο μείγμα, για 2 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι το τσουρέκι να μουλιάσει μεν, αλλά να μη μαλακώσει τόσο ώστε να διαλύεται, και την τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού.
  5. Πασπαλίζουμε, τις αυγοφέτες με τσουρέκι, με ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.
  • Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
  • Food styling: Τίνα Webb
  • By Gastronomos
⭐️Ακολουθήστε τη σελίδα μας:
facebook: https://www.facebook.com/zerotoeighteengr
Ιnstagram: https://www.instagram.com/zerotoeighteengr/
YouTube: www.youtube.com/@Zerotoeighteen
Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/518079

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter για νέες αναρτήσεις και συμβουλές.

Copyright @2022 – Zero to eighteen. All rights reserved.