24
Αν κάποιο από τα τσουρέκια μας μπαγιατεύσει, το αξιοποιούμε σε ένα απλό αλλά γευστικότατο πρωϊνό και σνακ.
5′ προετοιμασία
20′ τηγάνισμα
Σύνολο: 25′
Υλικά
Μερίδες: Για 10 φέτες
- 10 φέτες τσουρέκι μπαγιάτικο, πάχους περίπου 1,5 εκ.
- 3 αυγά
- 200 ml φρέσκο γάλα
- 4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη για πασπάλισμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αυγοφέτες με τσουρέκι, χτυπάμε, σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά και το γάλα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο περίπου 2 εκ. πάνω από τον πάτο του σκεύους, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βουτάμε 1 φέτα τσουρεκιού στο μείγμα, για 2 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι το τσουρέκι να μουλιάσει μεν, αλλά να μη μαλακώσει τόσο ώστε να διαλύεται, και την τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού.
- Πασπαλίζουμε, τις αυγοφέτες με τσουρέκι, με ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.
- Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
- Food styling: Τίνα Webb
- By Gastronomos