Σπιτική μαρμελάδα φράουλα – Για γεύση στο πρωινό των παιδιών

by admin

Η φράουλα του Απρίλη μοσχοβολάει. Προμηθευτείτε μπόλικες, κόκκινες και αρκετά ώριμες και φτιάξτε τη μαρμελάδα φράουλα που θα δώσει γεύση στα πρωινά όλου του χρόνου!

Η μαρμελάδα φράουλα είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Γι’ αυτό και οι γιαγιάδες μας πάντα φρόντιζαν την άνοιξη να φτιάξουν μπόλικα βάζα για να έχουν για τα γλυκά του χειμώνα. Αυτήν την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς σας δίνουμε σήμερα κι εμείς για να φτιάξετε τη δική σας υπέροχη μαρμελάδα! Η συγκεκριμένη αναλογή βγάζει δύο μέτρια βάζα, οπότε προσαρμόστε την ανάλογα.

Υλικά:

1 κιλό φράουλες

500 γραμμ. ζάχαρη

Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσουν να σιγοβράζουν, τις λιώνουμε πατώντας τις με το εργαλείο για τον πουρέ. Αν μας αρέσει η μαρμελάδα μας να έχει κομμάτια φρούτων μέσα, φροντίζουμε να μην τις λιώσουμε τελείως.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού, αφού πρώτα τον έχουμε στραγγίσει. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45΄ περίπου. Όση ώρα βράζει η μαρμελάδα μας, φροντίζουμε να τη ξαφρίζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι και να ανακατεύουμε τακτικά. Για να καταλάβουμε αν είναι έτοιμη, ρίχνουμε μια κουταλιά μέσα σε ένα πιάτο και περιμένουμε 1΄ να “δέσει”. Αν η υφή της είναι σαν σιρόπι και “τρέχει”, θέλει λίγο βράσιμο ακόμη.

Όταν πήξει η μαρμελάδα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφαιρούμε τυχόν αφρό που έχει μαζευτεί πάλι στην επιφάνειά της. Όσο είναι ακόμη καυτή, την αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντας μέχρι επάνω. Κλείνουμε και φυλάμε εκτός ψυγείου μέχρι να τα ανοίξουμε.

⭐️Ακολουθήστε τη σελίδα μας:
facebook: https://www.facebook.com/zerotoeighteengr
Ιnstagram: https://www.instagram.com/zerotoeighteengr/
YouTube: www.youtube.com/@Zerotoeighteen
Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/518079

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter για νέες αναρτήσεις και συμβουλές.

Copyright @2022 – Zero to eighteen. All rights reserved.